Okategoriserade

Påsksemester – en vecka kvar!

Det har blivit något av en tradition att spendera påsken tillsammans med Marlene och flocken. Det har egentligen inte varit så medvetet, utan bara blivit och sen fortsatt. Vilket jag är fantastiskt glad över! 

Första gången vi träffade Marlene var det just över påsken. Vi hälsade på henne på vägen ner till mina föräldrar, skulle stanna över dagen men blev liksom helt enkelt kvar där. En natt. Och sen en till. Det var liksom som att komma hem. Hitta en tvillingsjäl. Självklart från början. Jag har sagt det många gånger förr. 

Picture

Marlene i färd med att gömma godsaker i hundgårdarna. Hundarna anar såklart vad som är i görningen 😉

Den här påsken åker vi på vår första, gemensamma fjällsemester. Och jag längtar något så otroligt! Ser så himla mycket fram emot den där slädkörningen som jag längtat efter hela vintern – men som knappt blivit av alls då vintern försvann lika hastigt som den kom. Ser fram emot långa turer i vackra landskap, timmar bakom arbetande huskyrumpor och att få umgås med människor jag älskar utan att behöva titta på klockan. Jag ser fram emot att få se hundarna så glada och pigga som de alltid är när där är snö och äventyr på gång. Och jag ser otroligt mycket fram emot att få se valparna (som ju nu är ettåringar!) arbeta! Det ska bli så himla roligt och jag vet att den här resan inte bara kommer bära med sig fantastiska äventyr och upplevelser, men också nya erfarenheter och lärdomar för mig. Nya kunskaper att omsätta och pröva i praktiken, som kommer att vara oerhört nyttiga för mig i framtiden. 

Så om en vecka bär det av. Mot Jämtlandsfjällen och Lakavattnet. Där kommer vi att bo och träna hundarna under påsken. Unghundarna och motionärerna (mina räknas in där) ska motionsköras. Tävlingsspannet tränas och förberedas inför kommande tävling; Beaver Trap Trail i Norråker som går av stapeln innan vi vänder hemåt igen. Det ska bli oerhört spännande och lärorikt att få vara med om ännu en draghundstävling. Och väldigt skönt att inte behöva sitta hemma ovetandes och nervös, som under SM! 😉

Påsken kan inte komma snart nog!

Picture

Smella meddelar sin existens för Vemdalens invånare, mars 2015.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *