Okategoriserade

En förmiddag i det vita

Picture

Härligt att kunna sitta utomhus, dricka varmt och titta på hundarna.

Efter en bitvis väldigt tung förmiddagstur med släden spenderade vi resten av förmiddagen ute på tomten. Medan hundarna fick ägna sig åt att leta reda på sin lunch ute i snön (torrfoder som kastats ut) ägnade jag mig åt att smutta på varmt, härligt kaffe och titta på från min plats i utesoffan. Hundarna letade, sniffade och grävde i snön i säkert en timme innan de kände sig färdiga. Eldar och jag lekte sedan loss i snön en stund med hans anka medan Smella fortsatte att leta mat en stund till. Det är så härligt att titta på dom när de pysslar med sitt sådär i trädgården. Iaktta hur de kommunicerar under tystnad när de bökar runt i det vita. Det är fascinerande hur mycket små signaler som sänds ut hela tiden. Signaler vi människor så himla lätt missar eller feltolkar och som många gånger är avgörande för vad som sker i förhållandet till andra levande varelser. Det är fascinerande att se hur två individer som är väldigt måna om att ha sin mat ifred inomhus, kan samsas och vara avspända kring mat tillsammans när där finns utrymme att kommunicera utan inverkan av en människa. Hur de kan gå tätt ihop, sida vid sida, och dela på torrfoderkulorna som om de aldrig gjort annat.
Picture

Smella letar mat ovanpå den frusna dammen.

Picture

Eldar tog en paus från matletandet och lekte loss med sin – ganska trasiga – anka som han haft sedan han var dryga halvåret.

Picture

Eldar & Smella letar mat på dammen, tätt tillsammans. Inget bråk, ingen stress – men massor av tysta små signaler.

Picture

Eldar har de senaste dagarna ätit som en häst. Slädturernas förtjänst?

Picture

Matsökerska av rang. Smella lämnar inga foderkulor kvar.

No Comments

  • Karin

    Tack för insperationen / påminnelsen 🙂 Brukade låta min förra hund leta rätt på sin mat/godis men inte tänkt på att göra det med mina nuvarande. Ändrade på det idag ^^

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *