Okategoriserade

Ett bloggtips!

Den här bloggdagen skulle jag vilja börja med att tipsa om en helt annan blogg. Jag personligen dras till bloggar där man verkligen får lära känna individer, personligheter och följa med i skribentens huvud. Älskar att läsa om relationen till hundarna, tankar kring hundträning av alla dess slag och vill gärna ta del av både framgångar och motgångar. Jag vill veta mer än bara vart, när och hur hunden har varit på promenad. Jag vill helt enkelt få intrycket av att lära känna personligheterna i bloggen. Få komma in lite på djupet, beröras och känna en viss samhörighet. Utmanas i mina tankebanor, få saker att tänka på eller diskutera. 

För en tid sedan, ja egentligen när vi påbörjade vårt hundgårdsbygge, trillade jag in på bloggen Fortezza. Jag var då i jakt på inspiration vad gällde berikning och hittade där en hel del finurliga idéer. Däremot har jag faktiskt inte tittat närmare på bloggen förrän nu idag – och vad jag har missat! Bloggen har hittat raka vägen till min personliga favoritlista. Fram till nu har där endast funnits två hundbloggar jag följt dagligen och som för mig uppfyller min önskelista på vad jag vill läsa, varav ni säkert gissat er till att den ena är Marlenes (Yabasta-bloggen) som jag ofta länkar till. Sen finns där många som jag tittar in på lite då och då, givetvis. Ofta när det gäller specifika inlägg eller teman som jag är extra intresserad av. I Fortezza-bloggen har jag nu funnit en till blogg som – hittills – verkar kryssa av punkterna på min önskelista utan problem. 

Fortezza skrivs av hundinstruktören och egenföretagaren Sandra, boende i Jämtland med sin lurviga flock malamuter. Med ett väldigt målande språk berättar hon om träningen, äventyren och vardagen tillsammans med sina polarhundar, men tar också upp glädjeämnen, tankar och sorger. Min stora favorit hittills har varit kategorin ”Personligheter” (du hittar det HÄR) där hon med en stor värme berättar om de olika hundarna hon lever med – och som jag ganska snart förälskar mig i genom bilderna hon målar upp av dom. 

Bloggen hittar ni HÄR

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *