Okategoriserade

Borta känns ibland väldigt hemma


Picture

Smella, Marlene och Eldar (som för tillfället undrar vad det är för liv utanför).

Det har varit en såndär fantastiskt fin helg igen. En att minnas; att slå in i vackert papper, spara inom sig och plocka fram när man behöver locka fram ett leende på läpparna. Dom stunderna är så väldigt oumbärliga för mig, särskilt nu. Liksom de människor som är med och skapar magin. 

Vi hälsade på hos Marlene med familj igen. Ett besök som jag gått och längtat efter ända sedan vi var där i påskas. Trivs så väldigt bra hemma hos och med dom alla; Marlene, David och alla hundarna. Att dessutom se sina hundar trivas gör det hela bara så mycket bättre. Det har slagit mig så många gånger under denna helg hur mycket som hänt sedan sist; med mig, livssituationen och inte minst Eldar. Vilken förändring han genomgått dessa månader! Jag har skrivit om det mycket men på något sätt har den här helgen blivit som en enda stor, fet bekräftelse på att det går åt precis rätt håll med honom. Trots bakslag ibland, kaosiga stunder och ögonblick av förvirring. Trots att man ser mycket av förändringen så blir man likväl lite hemmablind och missar saker. En hel del små, glädjande insikter har jag kommit till under dessa två dagar som jag faktiskt inte alls sett tidigare. Men Eldar har verkligen växt väldigt mycket och det kom på tal en del under helgen. Hur flytten ut från stadskärnan har varit en enormt viktig bit i pusslet, en bit som gett Eldar en chans att verkligen komma mer till ro i sig själv. Hur han tydligt känts tryggare i sig själv, med dom andra hundarna och för första gången tagit eget initiativ till närhet med Marlene. Lagt sig till rätta för att mysa en stund med huvudet i hennes knä, upprepade gånger dessutom. Ett, för Eldar, tydligt sätt att visa att han börjat känna sig rätt trygg med någon. För visst kan Eldar söka kontakt och framförallt busa med andra, men han är inte den hunden som lägger sig intill dig eller ber om riktig närhet om han genuint inte tycker om dig. 

Jag har egentligen mycket mer att skriva om det hela men jag måste nog lämna det till morgondagen. Just nu känns ögonlocken för tunga och sängen väldigt lockande. Ikväll går jag till sängs med bröstet fyllt av tacksamhet, kärlek och väldigt mycket energi.  Magiska känslor som bara kommer ur tid man spenderat mycket väl med att göra sådant man älskar i sällskap av individer (två- och fyrbenta) som ligger en varmt om hjärtat.


Picture

Två mycket charmiga tjejer!


Picture

Nöjd skrutta som visst aldrig kan mysa för mycket.


Picture

Erik och mystanten


Picture

Fina, knasiga Galen. En hund jag blivit mycket, mycket förtjust i.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *