Okategoriserade

Elise och Alicia på besök

Picture

Jepp. Ibland blir man allt lite trött av att få besök.

Idag har vi haft besök av Elise och hennes dotter på 11 veckor. Det märks att Eldar numera verkligen fattat tycke för henne och släppt sina reservationer på riktigt – han blev superglad över att se henne och flög fram sista biten för att få hälsa. Inte sådär försiktigt som han hälsar när han fortfarande inte är helt säker på folk, utan sådär riktigt buffligt och valpigt som han hälsar på människor han verkligen, genuint tycker om. Jättekul. Elise är ju tidigare ägare till Dexter, Eldars kompis från vårt gamla bostadsområde, vilket ni som hängt med i bloggen nog har koll på nu. Särskilt under våren gjorde vi sällskap väldigt mycket och det var nog först där i slutet av våren någonstans som Eldar faktiskt började öppna upp – trots att han då flera gånger i veckan träffat Elise i flera månader. Men sådan är han. Man kan inte tvinga fram vare sig hans intresse eller vilja att släppa dig nära och där gjorde Elise verkligen helt rätt. Hon lät honom komma till henne vilket han ju så småningom började göra. Och idag ser vi ju hur fint det utvecklat sig.

Efter promenaden för att möta upp Elise (som missat anslutningsbussen) blev det hundgården för både Eldar och Smella. Eldar är egentligen riktigt duktig och lugn när det kommer till sådär jättesmå spädbarn; det är dom något äldre barnen han har svårt att läsa och förstå. Dom som ska röra vid en, testa gränser och vara oförsiktiga. Smella å andra sidan blev lite väl exalterad och hoppig när Alicia började gråta, så för enkelhetens skull tog jag med både henne och Eldar till hundgården. Där fick de varsitt ben och det var dom nöjda med. Och Elise fick en chans att amma Alicia i lugn och ro, utan en skuttig Smella i ansiktet. Jättebra träning för övrigt att vara i hundgården när vi har besök. Eldar tycker nämligen att det är väldigt jobbigt och orättvist för han vill gärna vara med där allt händer – och ni ska tro att han argumenterar för saken om han ser mig i närheten. Smella är ju nöjd i hundgården oavsett. Men idag blev det faktiskt närmare 2,5-3 h i hundgården innan vi tog promenad bort till bussen för att lämna av Elise och det är super för Eldar. Faktiskt var det väldigt bra för Smella att få gå undan och lugna ned sig också, förstod jag när jag släppte in båda i huset igen. Hon var betydligt mer sansad kring Alicia och sprang inte efter Elise som en svans med skutt i benen. Hade helt enkelt hunnit varva ned igen. Blev sedan en omväg hem för att göra promenaden längre och sedan hängde båda lurarna på mig medan jag pysslade med fågelholkar och talgbollar på tomten. Älskar att ha fåglarna här! Dom verkar trivas väldigt bra runt vår damm och det är tydligt att även hundarna tycker dom är rätt intressanta att titta på. Särskilt Eldar, som ju älskar att sitta och observera omgivningen. Vore han människa skulle han vara en riktig fönstertittare. 

Nu är det däckade hundar på soffan. Och själv hoppas jag på att temperaturen inte stiger alltför mycket till morgondagen så att vi kan komma ut hela gänget på en dragrunda i dagsljuset. Det vore himla fint det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *