Okategoriserade

Drag för noviser

Det har varit en riktigt härlig lördag. Ni vet, en sådan lördag då man på kvällen går och lägger sig med en varm känsla i kroppen i vetskapen om att man gjorde något bra av sin vakna tid. Madde har just lämnat oss och som alltid när hon åker härifrån lämnar hon ett visst tomrum efter sig och sin fantastiskt stora och sprudlande personlighet. När till och med Eldar står i fönstret och tittar lite fattigt efter henne när hon åker hem… Ja, Maddes besök är lika uppskattade hos oss alla.

Under dagen har vi hittat på lite allt möjligt. Vi har varit på promenader och miljötränat lite i Kungsängen centrum. Båda vovvarna har fått sina klor klippta (jätteduktiga!) och när skymningen kom blev det ”hemmarundan”. Redan igår när Madde sa att hon ville komma hit frågade jag om hon ville med ut och dra – och jag blev så väldigt glad när hon sa ja. Det är så förbannat fint att ha människor omkring sig att kunna dela ett sådant intresse med och det känns fantastiskt när de vill ta del av det. Så, fram med kickbike och cykel, sela på och förbereda oss. Blev en snabb genomgång av kommandon för Maddes del, lite säkerhetssnack och tips. Eftersom Smella är den skarpaste draghunden – och den säkraste – blev det självklart att Madde fick köra henne medan jag själv tog Eldar som det senaste haft sina knasigheter för sig. 

Dragrundan var så himla fin! Madde vurpade visserligen tio meter efter starten (HAHA) och det blev en stor skrattfest och vi fick stanna upp och samla upp oss igen. Eldar hade stannat upp självmant för att se över axeln när han hörde att nåt hände bakom oss och Smella liksom försvann ur synfältet. Visade sig att Madde hade missat ett stort gupp i vägen och tippat över på sidan med kickbiken (alltså en väldigt lindrig vurpa) – vilket gjorde Smella så frustrerad att hon gick lös på en buske vid sidan av vägen. Alltså den synen! Madde som lerig ligger på marken och skrattar ihjäl sig och så snälla, lugna, alltid så samlade Smella som tappar det och totaltmördar en buske! Nåja, sådant händer och vi var snabbt iväg igen för att fortsätta rundan utan fler incidenter. Passerade visserligen lite vilt på vägen – Eldar började skutta lite – men vi kom förbi utan större konstigheter och kunde utnyttja den extra farten till vår fördel. Eldar sprang faktiskt riktigt, riktigt bra! Slackade inte på linan en enda gång, var fokuserad framåt och sprang väldigt målmedvetet. Han var inte ens på Smella sådär i omkörningarna som han kan vara ibland innan han hinner tagga ned – utan en gång var han på väg men gav sig direkt för att fortsätta som han skulle. Riktigt skönt! Det var ett glatt och rusigt gäng som travade sista lilla biten hem och Madde började genast prata om hur hon ville göra om det hela snart igen. Det är nog svårt att inte fastna för draget när man väl verkligen fått prova själv och gett det en chans att röva bort ens hjärta 😉

Nu är det sovdags, både för hundar och människor. Ska upp och jobba imorgon bitti – och fortsätta vara nervig över barmarks-SM å Marlenes vägnar. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *