Okategoriserade

Semestertystnad

Såhär under semestern blir det onekligen lite tyst här på bloggen. Man kan lugnt säga att suget efter att sitta framför skärmen inte är så stort och vi haft fullt upp med andra skojigheter. I lördags kväll kom vi hem från veckan i fjällen – ett kapitel för sig som jag lovar att skriva och bildbomba om vid ett senare tillfälle när jag orkar sitta framför datorn istället för mobilen. Men en sak är säker; norrut ska vi igen! Jäklar vilka fantastiska platser vi upplevt!

Denna vecka ägnar vi oss åt det fortsatta arbetet med hundgården. Äntligen har vi fått börja bygga lite idag! Tidigare har ju all tid gått åt till att röja marken som förr varit vedförvaring/skrothög och det har verkligen tagit sin tid. Eriks föräldrar var sjukt söta och röjde det sista medan vi var i fjällen och när vi kom hem och såg vilket arbete dom gjort utan att vi visste det så vart åtminstone JAG alldeles gråtfärdig av tacksamhet. Denna veckan har vi således kunnat ordna med grunden till hundgården (jämna ut, fylla gropar, etc) för att nu börja bygga alltihopa. Kommer bli så himla bra och det sprutar berikningsidéer ut öronen på mig just nu. Eldar övervakar som vanligt arbetet med stor koncentration.

Utöver det har det varit ganska lugnt på själva hundträningsfronten. Eldar var helt slut efter fjällen och sov mer eller mindre nonstop i två dygn efter att vi kommit hem. Det är egentligen först idag energin börjat komma tillbaks ordentligt; kanske har att göra lite med att temperaturerna börjat droppa lite också. Såpass mycket att vi imorgon bitti eventuellt sticker ut på en kort runda med cykeln…?

Klippt alla klor har vi gjort idag också – jävlar vad duktig han var! Han fattade direkt vad som var på gång och var okej med det. Förstod nog att det innebar både mys och jättesuperdupergotte (som han alltid får vid kloklippningen som är bland det jobbigaste han vet) och när jag plockade fram filten (som blivit signal för klofixeri) kom han själv och la sig tillrätta på den. Erik hjälpte till idag att gosa/mata gotte och själv kunde jag klippa igenom alla klor snabbt och effektivt och riktigt ordentligt. Så sjukt stolt och glad var jag över hur lätt det gick – och tro mig när jag säger att även Eldar kände sig stolt och glad idag. Istället för ta en paus efter varje tass och ruska på sig, så tog vi ingen paus förrän allt var färdigt och först då ruskade han på sig och sen tryckte han kroppen mot både mig och Erik för att bli ordentligt genomgosad. Om ni bara visste vad den här hunden växer och hur det en gång såg ut vid kloklippningarna! Duktigs skrutthund!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *