Okategoriserade

Torsdag

Det är en matte med galet trötta, värkande ben som tog morgon(?)rundan med Eldar idag. Om ni aldrig testat att gå ut med en hormonstinn unghund med drag i blodet när ni har galen träningsvärk i benen – try it! Perfekt om man vill veta att man lever, haha! Vi måste sett otroligt roliga ut därute i morse. Jag stapplandes som en halvdöd sköldpadda med grav reumatism och med mig en yvig fluffboll som tyckte jag tog mig fram alldeles för sakta. 

Den här veckan har blivit så mycket bättre vad gäller rutiner för Eldar och det märks också på energin som är mycket jämnare. Det har blivit arbete som planerat; ett par enkla spår i måndags (lika mycket för mattes skull som för hans), dragträning i tisdags kväll och igår en vilodag med ”bara” vanliga promenader. Lite extra svår skvallerträning blev det igår på förmiddagen när vi plötsligt hamnade mellan tre portar där det vällde ut hundar från alla håll som både var lösa och en av dom kopplad – största utmaningen var två galet skällandes yorkies som rusade mot oss men det gick ändå förvånansvärt bra. Idag är det redan torsdag och innan helgen är över har vi i läxa att utföra minst ett viltspår plus ett par personspår till. Det är 1,5 vecka kvar till nästa träning med coach och vi har i uppgift att träna spår på olika underlag; framförallt ska vi köra mer hårda spår. Så himla kul att Eldar jobbar så duktig med nosen sin! Verkligen motiverande är det.

Nu ska jag sänka en kopp kaffe medan fluffskrutten min tar en tupplur. (Och ja – vår morgon startade ovanligt sent idag och Eldar var inte alls pigg på att följa med ut. Mupphund <3)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *