Okategoriserade

Morgonrunda med spår

Den här morgonen steg jag upp tidigt (för att vara en som jobbar kvällar haha) och lämnade hunden hemma. Det har ju till 99% varit Erik och Eldar som gått på spårträning då mitt jobb kommit i vägen lite, vilket jag själv tycker är supertrist såklart och därför försöker jag nu komma ikapp lite för att själv lära mig det hela. Eldar kan ju uppenbarligen, så det handlar utan tvekan om att jag själv ska förstå grunderna och bli duktig på att lägga spåren och upprätthålla de rutiner som gäller. Så, ut i morse för att göra ett försök efter att ha frågat ut Erik igårkväll. Två små enkla personspår bara, tänkte jag och lade två – ett som startade på öppen gräsmatta, över en grusgång och med en liten böj på slutet och det andra blev mer inne i ”skogen” med två böjar, likt ett S. 

Rookie som jag är så tänkte jag inte på att där skulle kunna komma någon och sno belöningen i slutet. Det visade sig sen i första spåret att nån liten fuling (skator?) satt i sig alltihopa så Eldar förstod inte riktigt när spåret var slut. Fick helt enkelt improvisera och sticka till honom godis från fickan och överösa honom med beröm. Märktes tydligt att vinden hade flyttat det spåret ute på gräsplätten, med nog har killen fantastisk nos alltid, för trots lite förvirring så satte han det i princip utan hjälp alls. Andra spåret gick dock bättre – kanske också för att jag gjort ett bättre jobb med att lägga det förstår jag nu i efterhand – och Eldar flög fram med nosen i backen, över stockar och sten. Inga problem alls att hitta fram till mål och den här gången fick han allt sin belöning! Hade valt en bättre placering på den så den inte var lika synlig för tjuvar antar jag, haha. 

Anyways. Intressant att se hur pojkens nos tar honom i mål trots att matte inte har stenkoll – ÄN. I eftermiddag ska jag iväg på personalmöte på jobbet och sen införskaffa mig/oss en såndär familjekalender. Perfekt ju för att planera in Eldars träning, med vem och vad som ska göras. Vi börjar känna att det verkligen är nödvändigt nu för att få det att gå ihop med våra jobb, olika dygnsrytmer och kanske framförallt nu när vi inte kan bo hemma dessa veckor. Det blir till att planera så mycket mer och det kan verkligen innebära mycket extrajobb för att kunna sticka ut på draget eller spåret. Men nog ska väl det gå också, med lite vilja och struktur.

Picture

Balkonghäng med apan Pip.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *