Sally

 

Sally


Bild

Namn: Team Israelsson Sally
Kön: Tik
Född: 21 november 2016
Ras: Siberian husky
Reg.nr: SE10855/2017
Höjd:
Vikt:
Far: Snowdigger’s Sitka
Mor: Yoyo
Uppfödare: Marie Israelsson
Om Sally: 
Sally är uppfödd strax utanför Sundsvall hos Team Israelsson och döpt efter sin farfars farmors mormor Snowtrail’s Sally. Mamma Yoyo har i många år varit Team Israelssons ledarhund i tävlingssammanhang. Samtliga utav de sex valparna i kullen är döpta efter hundar som den välkände Ingvar de Forest, en man som betytt väldigt mycket för rasen, importerade till Sverige under 70-talet och som ligger bakom många av de duktiga slädhundarna vi har idag.
Sally har ända sedan hon var valp varit en väldigt framåt, trygg och tuff tjej med en stor aptit på livet – och en självsäkerhet som heter duga. Hon tycker och tänker mycket och är väldigt social. Sally är också en intensiv och energisk fröken som besitter en gränslös påhittighet. Hon älskar att hoppa, brottas, klättra och springa och när hon inte gör det så gräver passionerat upp halva gräsmattan. Lika passionerad är hon när hon visar sin kärlek, särskilt som valp. Då var det idel hetsiga pussar med den lilla elvisp-tungan, kärleksnafs i näsa/öron/läppar och en svans som viftade så intensivt att hela den lilla kroppen vaggade så att hon nästan välte.

Redan under första veckorna med Sally noterade vi hur väldigt lyhörd och observant hon är. Hon är snabb med att utveckla en förståelse för ord och kommandon, men också för vilka beteenden som lönar sig mest. Lägg där till hennes enorma envishet och otålighet när det är någonting hon bestämt sig för att hon vill. Ja, hon är t.ex. den enda av våra hundar som tittat på oss när vi öppnat dörrar hemma och tagit efter beteendet. Numera får vi vara duktiga på att låsa 😉

En utav hennes mest charmiga egenheter är vanan att brista ut i ett kort men högt yl sekunden innan hon somnar. Sally skäller väldigt sällan, men hon låter ofta som en rytande drake och ”pratar” gärna. Hon leker högljutt och tufft, alltmedan hon låter väldigt farlig. Trots det är hon genomsnäll och – har vi märkt – jätteduktig med valpar.

Hösten 2017 började Sally köras in och trots brist på erfarenhet och rutin så har hon varit en oerhört duktig hund i spannet från start. Hon går hårt och snabbt i selen, med en enorm arbetsiver. Redan från början har hon haft en otrolig mogenhet i sitt arbetsfokus som många gånger gjort att vi glömt bort hennes egentliga ålder. Hon körs i alla positioner under träning, men har tydligt visat sedan dag ett att det är i kommandoled hon hör hemma och vill vara. Där får hon verkligen komma till sin rätt som intensiv farthållare och oerhört lyhörd kommandoledare.


UTSTÄLLNING

  • 25 maj 2017 – SPHK Mälardalen, Ånnaboda. Valpklass 4-6 mån. Domare: Göran Hallberg. Very Good.
  • 3 september 2017 – SPHK Rasspecial Siberian husky, Tånga Hed. Juniorklass. Domare: Annika Uppström. Very Good.

Bild

Sally på sin första utställning i Ånnaboda, maj 2017. Very Good av domare Göran Hallberg.

”Feminint huvud, något stora öron. Ok kropp och benstomme. Kunde vara bättre vinklad, goda rörelser. Päls och färg ok. Bra tassar. Behöver mer ringträning.”DOMARE: Göran Hallberg


Bild

Sally i ringen på 2017 års rasspecial i Tånga Hed.

”En finmejslad juniortik i utveckling. Feminint, välskuret huvud. Bra hals och rygg. Något brant kors. Tillräckliga vinklar runtom. Behöver utvecklas mer i förbröstet. Något styva mellanhänder. Rör sig ännu något obalanserat och löst fram. Sommarpäls. Trevligt temperament!”

DOMARE: Annika Uppström