Turbo (inlånad vinter 2017/18)

 

Turbo


Bild

Turbo är inlånad av kennel Yabasta till Raxeira’s under vintern 2017/18Namn: Team Amarox Turbo
Kön: Hane
Född: 30 augusti 2016
Ras: Siberian husky

Reg.nr: SE51048/2016Far: Neimans Lilla Fridolf
Mor: Team Amarox Dyrka
Uppfödare: Pia Ångström, Team Amarox
Ägare: Marlene Karlsson, Yabasta

Om Turbo:

Några dagar innan julen 2017, på vår väg ned mot julfirande hos min familj, stannade vi till hos Marlene för att hämta upp Turbo. Jag mötte honom för första gången några dagar innan julen 2016, nästan precis ett år innan han for med oss hem. Redan där vid första mötet, när han bara var en lurvig liten valp i mitt knä och som tultade runt i min trädgård, blev jag sådär ögonblickligen tokförtjust i honom. När jag i december 2017 därför fick frågan om jag under ett par månader kunde tänka mig ha honom i träning med mitt unga spann, då han ännu var för ung för att gå med i Team Yabastas tävlingsspann under vintersäsongen, så var svaret enkelt och självklart. JA. Klart han skulle tillbringa sitt vinterlov hos oss!

Turbo är en lättsam och väldigt social unghane vars färgrika personlighet är enkel att tycka om. Av naturen är han enormt nyfiken på allt och alla, älskar att pyssla, har ett stort intresse för föremål och är ofta igång med diverse små projekt. Dessutom är han en riktig filosof, en tänkare och absolut övermysig. Därav har han fått smeknamnet Ernst Kirschteiger.

I och med en Turbo i flocken har vi fått en grabb med mycket kraft och intensitet i spannet. Det ska bli roligt att få ha honom hos oss en tid, lära känna honom närmare och förhoppningsvis få bidra till hans mognad och utveckling som både draghund och individ. Återigen Marlene, tack för förtroendet!