Santi

POLAR PAWPRINTS THE RUNNING MAN – ”SANTI”

Tobias och Sara visste verkligen vad de gjorde när de döpte den här grabben till The Running Man i stamtavlan. Och det skulle visst visa sig att även namnet jag själv sett ut – Santi, som den kraftfulla tyfonen – skulle bli ett namn som verkligen passade honom. Santi älskar att springa. Han är en livlig valp med otroligt mycket bus i blick och stor energi. Lungorna är det inte fel på heller och han vet verkligen att uttrycka sina åsikter, högljutt.

Men Santi är också en otroligt varm och kärleksfull individ, som långa stunder också tycks falla in i filosofiska funderingar. De första nätterna i hemmet sov han virad om min hals som en halsduk och han tycks ibland nästan vilja krypa under skinnet på en. Mänsklig kontakt är tydligt viktigt för honom. Han tycker om att sitta i famnen, vill gärna pussas länge och omsorgsfullt och söker nästan oavbrutet kontakt. Han är också den av valparna som är absolut mest intresserad av och fäster sig snabbast vid de äldre hundarna, särskilt de äldre hanhundarna. Santi är en mycket följsam valp som växer stort under sociala belöningar och gör precis vadsomhelst för en ätbar belöning – han är således också väldigt lättmotiverad och enkel att jobba med.

Aptiten är enorm hos både honom och syster Cora – de missar aldrig en chans att äta. Under valpstadiet har hans kropp utvecklats mycket jämnt och stabilt; han har lätt att behålla hull och har tidigt haft en mycket god koordination och balans. Det här är en ung hanhund jag verkligen ser fram emot att se i selen en dag – han har ett utseende och en kraft i stegen jag personligen tycker oerhört mycket om.

 

 

Facebook Comments