Kit

 

Kit


Bild

Kit är inlånad av kennel Yabasta till Raxeira’s under 2017/18Namn:

SE UCH Lazy Lupus Kit Walker
Kön: Hane
Född: 19 mars 2011
Ras: Siberian Husky
Reg.nr: SE44373/2011
Höjd: 56 cm
Vikt: 21 kg

 

Far: Napapijri Chevak
Mor: Lazy Lupus Pop-up
Uppfödare: Leif Larsson
Ägare: Marlene Karlsson, Yabasta

Om Kit:
Kit är en mycket rutinerad hane som ägs av Marlene Karlsson på kennel Yabasta. Under säsongen 2017/18 är han inlånad till Raxeiras. Vi är mycket glada att ha honom här!

Bland Kits mest utmärkande egenskaper är hans oerhört milda temperament. Han är en mycket vänlig själ som vill alla väl och undviker konflikter. Han är väldigt förtjust i kel och närhet, kryper gärna upp i famnen och får pannan gosad med. Kit är också en lekfull individ med stort tålamod, oerhört fin med valpar och unghundar. Ja, det är svårt att inte tycka om honom!

En annan rolig fakta är att Kit faktiskt är morbror till Ratchel – och där finns stora likheter hundarna emellan.

I dragarbetet är Kit väldigt rutinerad med många fina meriter bakom sig som ledarhund i Yabasta-spannet. Han är en duktig kommandoledare med stor ”will to please” och en farthållare som går väldigt hårt i selen. Hans svaghet ligger i att han går hårt även när blir trött eller har ont, vilket innebär att man som förare behöver ha ett extra öga på honom.

Hos oss är förhoppningen att han ska trivas med ansvaret och uppgiften som rutinerad mentor för unghundarna, särskilt i dragarbetet. Vi ser fram emot en spännande tid med Kit i flocken som för oss innebär att vi nu kommer in i ett nytt skede i vårt draghunderi där vi under hösten 2017 för första gången kan börja träna ett ordentligt fyrspann.

Tack för förtroendet, Marlene!