Kangi (inlånad 18/19)

BENGT - "KANGI" (inlånad 2018/19)

Ägare: Fredrik Magnusson

Kangi kom in i flocken som lånehund under säsongen 2018/19 för att gå i uppbyggnadsträning med vårt unga spann. I samma sekund jag blev tillfrågad om att ha Kangi här hos oss en tid så visste jag att jag skulle säga ja - det här är en hund jag personligen är väldigt nyfiken på att lära känna närmare både till vardags och i arbete. Han är nämligen kusin till Sally, på mammas sida.

Kangi är en lättsam och social kille med mycket spring i benen. Initialt kan han vara lite blyg med nya människor, men det går snabbt över.
Här hos oss kommer Kangi få gå sin första riktiga säsong i selen och leva flockliv med resten av Raxeira-hundarna. Utmaningen för hans del ligger framförallt i att gå upp i vikt och bygga muskler, samt behålla hullet när träningen drar igång. Han har också kommit till oss med en grundkondition som lämnat mycket att önska och därav har vi behövt ta det ganska lugnt initialt med honom, för att låta hans kropp komma ikapp.

Under höstsäsongen 2018 har Kangi gjort stora framsteg på de allra flesta plan inom draghundslivet. Han har växt till sig ordentligt, lagt på sig både hull och muskulatur efter många om och men. Från att ha varit en ung hanhund som knappt haft koll på sina egna ben har han nu utvecklats till en ståtlig och riktigt lovande, hårt jobbande draghund med stor fartkapacitet. Det är en hund jag tycker mycket om att köra och ha i mitt spann. På träning går han allt som oftast i wheel - där gör han stor nytta med den styrka han utvecklat under höstens träning. Kangi är för det mesta hyfsat lugn i starter, han har börjat få en god rutin, men de gånger han går upp i varv så är det främst rösten han använder. 

Under sommaren hade vi ofta svårt att få i Kangi ordentligt med mat, särskilt kring löptider, men det har i takt med att träningsmängden ökat förändrats. Idag är han en hund som aldrig säger nej till ätbart och som äter sina måltider med våldsam aptit. 

I flocken är han en omtyckt individ som de andra hundarna gärna springer ikapp och leker med. Kangi älskar att sträcka ut i full galopp i rasthägnet, särskilt tillsammans med Sally och Surprise som han är lite extra förtjust i. Han har också utvecklat en mycket fin relation till Santi, som sökt sig mycket till Kangi ända sedan han var en nio veckor gammal valp. Kangi är mycket mjuk och otroligt lekfull. Hans unga ålder märks ofta av när hundarna umgås i hägnet, men han har också börjat utveckla en mogen sida i relationen till de yngre valparna i flocken. Han är omhändertagande, sätter gränser och med tiden tror jag att det här är en hane som skulle kunna vara mycket värdefull i uppfostrandet av yngre hundar. 


Tack för förtroendet med din guldklimp, husse Fredrik!

 

Foto: Marlene Karlsson, Yabasta
Facebook Comments