Cora

POLAR PAWPRINTS CHRISTINE - "CORA"

Cora tog oss med storm redan vid första mötet. Passande nog är hon, liksom sin bror, döpt efter en storm - och inte vilken storm som helst. Cora var nämligen namnet på den kraftiga storm som drog in över svenska fjällen i vintras, vid samma tidpunkt som jag och Erik besökte Lofsdalen för att gå på visningar. Det var under den helgen som vi för första gången såg den fastighet som idag är vårt hem.

Liksom Santi är hon en valp med mycket energi i sin kropp. Hon är tuff, självständig och kavat, går gärna på egna äventyr och stressar inte upp sig i onödan. Utav de båda syskonen är det helt klart Cora som har mest humör och hon räds inte att uttrycka sin åsikt ens mot de äldre hundarna. Samtidigt som hon är otroligt energisk är hon också en individ som gärna kommer och sätter sig intill en, nära tryckt mot ens ben, för att bara vara. Hon tycker mycket om närhet och mänsklig kontakt, men har en stor värdighet och är lite mer av sorten som vill ha det på sina egna villkor - om man jämför med kullbrodern. Att sitta i knät längre stunder är liksom inte så intressant, såvida hon inte själv bestämt det. I de stora, bruna ögonen ryms ett djup och en intelligens som ofta får mig att undra vad det ska bli av henne när hon blir stor. Det är verkligen något visst med hennes blick. Jag lovar att hennes mörka ögon kan smälta även den kyligaste av glaciärer.

Liksom sin bror är Coras aptit jämn och stor - här missas inte en chans att äta oavsett situation! Hon har växt mycket jämnt och har hittills alltid haft lätt att behålla hullet, vilket jag ser som mycket positivt.

Under hösten 2018 har Cora, liksom sin bror, börjat köras in och i spannet märks det tydligt att denna lilla tik älskar att springa. Hon jobbar mycket fokuserat framåt, är snabb och vill gärna öka farten. Vi ser verkligen fram emot att se hur hon utvecklas framöver! 


 

Facebook Comments