Avel

Raxeira’s är en kennel som bedriver småskalig avel av siberian husky. Valpkullar tas enbart fram vid behov och främst i syfte att föryngra det egna spannet. Kenneln behåller i regel så många valpar som möjligt ur kullen, med vid större kullar kan det ibland finnas valpar till salu.

Sidan är under konstruktion – mer information kommer…

PLANERADE KULLAR

Under sommaren 2019 planeras en parning på Blue Neptune’s Sureprice SE33486/2013.

Denna parning kommer bli en outcross då Surprise redan är ganska hårt linjeavlad.
Min förhoppning med denna planerade kull är att ta fram följsamma, matglada individer med hög arbetsvilja och -moral som besitter fartkapacitet såväl som de klarar att disponerar sig på längre sträckor. Jag förväntar mycket energi, intensitet och ett högt behov av fysisk stimulans, i kombination med socialt mjuka och balanserade flockmedlemmar. Detta är egenskaper jag även söker i den avelshane jag väljer.

Surprise är en liten men kraftfull och högenergisk tik med en mycket stor ”will to please” som alltid jobbat hårt i selen. Hon går nästan uteslutande i kommandoled, bryter spår trots sin ringa storlek, håller hög fart och är en stor motivationshöjare i spannet. Trots att hon går hårt är hon också duktig på att disponera sig på längre sträckor. Idag är hon en väldigt enkel och kontrollerad hund i startsituationer, men lär ha varit het som unghund. Hon är dock en hund jag upplever lättjobbad och lätthanterlig i de allra flesta situationer tack vare sin starka vilja att vara sin förare till lags, men hon kräver frekvent fysisk och social stimulans för att vara balanserad/ inte bygga stress. En arbetande atlet ut i klospetsarna.

Det här är en väldigt social individ som knyter an mycket starkt till sin förare, fungerar bra lös och tackar ja till vilken uppgift hon än får framför sig – varje sig det handlar om att klickertrixa eller springa i selen. I flocken är Surprise okomplicerad, vänlig, språksäker och lekfull. Hon funkar med alla våra tikar och hanar, tar sig gärna an valpar och undviker i största mån konflikter med sin goda arsenal av lugnande signaler. Dock tvivlar jag på att hon skulle lägga sig platt om någon flög på henne, men något sådant har vi aldrig behövt uppleva med henne i flocken. Hon är en tik som sätter gränser, men sällan behöver göra det med något annat än en blick eller svansviftning.
Surprise håller hullet utan problem och äter alltid, oavsett situation. Alltid.

Mer om Surprise kan ni läsa på hennes egna sida här på hemsidan.

Hanhund är ännu inte hundra procent bestämt, men så snart det är spikat kommer jag att uppdatera sidan.

I huvudsak kommer valparna att stanna på kenneln, men vid en eventuellt stor kull kan någon enstaka valp finnas till salu till ett dragaktivt hem med referenser och förståelse för de behov en arbetande hund har.

Hör av er till nicole@raxieras.se för att göra din intresseanmälan eller om du vill veta mer.

 

Facebook Comments