Flockliv,  Okategoriserade,  Personligheter

Äppel päppel

Varma sommardagar är det inte många knop härhemma i flocken, men då och då känner sig hundarna lite extra kreativa och påhittiga. I sommar har vi fått ett nytt inslag vad gäller favoritaktivitet; äppelplockning.

Ratchel plockade en hel del jordgubbar förra året, men jag kan inte minnas att jag någonsin sett hundarna här intressera sig för äppelträden tidigare. Men så kom Kit. Och Kit, han är en äppelpallare av rang. Elitpallare, till och med. 

Det dröjde inte längre förrän de andra blev nyfikna på vad det var Kit hölls med hela dagarna. Det verkade ju så väldigt roligt! Så numera står dom därunder en stund minst varje dag, äppelpallarna. Alla finner aktiviteten roande, men ingen är så passionerad som Kit. 

Bild

”Vad pysslar du med för något, Kit?” undrar Eldar. ”Tvättar äpple”, svarar Kit.

Bild

Sally blir också nyfiken på Kits äpple. ”Man får inte kidnappa andras äppelbebisar, men man kan lära sig att fånga egna”, förklarar Kit när Sally försöker låna äpplet.

Bild

Det kallas till flockmöte under äppelträden där Kit delar med sig av sina hemligheter.

Bild

Kit visar en utav sina elever hur man bäst plockar ett bebisäpple utan att skada det. Försiktig måste man vara, plocka mjukt med läpparna. Sally lär sig snabbt, så Kit visar även en mer avancerad teknik där man måste balansera.

Bild

”Får man svårt att hålla balansen kan man göra såhär”, förklarar experten och visar hur man kan stötta sig mot grenarna. Dom bästa äpplena finns längre upp och kräver lite list.

Bild

Eldar försöker också. Precis som Kit lärt honom så planerar han noga sin väg till det perfekta äpplet innan han agerar.

Bild

Efter lektionen återgår hundarna nöjt till vilan i sommarvärmen.

Bild

Kit anser att det är klokast att hålla lite extra koll på sitt äpple. Man vet ju aldrig om det försvinner annars.

Bild

Lite tröttsamt är det allt att lära ut i värmen och beskydda alla äpplen. Snart somnar även Kit. Med en beskyddande tass jämte sin skatt, såklart.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *